Det kommer stadig flere og flere elbiler inn til Norge.

Tesla setter nye rekorder!

Teslas kvartalsresultatrapport er ute, og det er utrolig gode tall for Tesla.

Tesla forteller at de har satt nye rekorder for bilproduksjon, levering og inntekter, i tillegg til å ha tjent en overraskelses netto formue på 21 millioner dollar i tredje kvartal av 2016. Det er Teslas første fortjeneste på to år.  Det store bilfirmaet forteller at dem totalt har tjent inn 2.3 milliarder dollar for tredje kvartal. Tesla leverte 24,821 biler, over 300 mer enn det som ble estimert tidligere denne måneden. Av de 24,821 bilene var 16,047 av dem Model S og 8,774 Model X, 5,065 biler var på vei til kundene i slutten av kvartalet, og vil bli levert i de neste ukene.

«Definitely one of the best moments ever in tesla, I think»

«Definitely one of the best moments ever in tesla, I think», Forteller Tesla CEO Elon Musk i en telefonsamtale tidligere denne uken.

Tesla forteller at dem vil levere totalt 50,000 biler i løpet av dette halvåret av 2016, og dem har også planer om å bruke mye penger på ting som deres gigafabrikk for deres kommende Tesla Model 3, denne fabrikken vil totalt koste 1,8 milliarder dollar. Firmaet har kun brukt 759 millioner kroner hittil i år, så planen er å bruke en milliard før året er over.

Endelig har Tesla oppnådd en milepæl investorer ventet lenge på, et lønnsomt kvartal.

Kommende Model 3 (Bilde: Tesla)
Kommende Model 3 (Bilde: Tesla)

Tesla forteller også at det fortsatt finpusser Model 3, og forventer at levering starter i slutten av 2017. Firmaets investorer er ikke glade i forsinkelser, ettersom Musk sine tidsfrister er veldig «aggressive», og han har ofte problemer med å møte dem.

I mens Model 3 finpusses står vi fortsatt på planen vår om tid, plass, evner, pris, og mål, forteller Tesla.

Gigantfabrikken hvor Tesla kommer til å produsere batteriene sine for deres elektriske biler går fortsatt etter planen, for å begynne å produsere i år. Firmaet teaset også et nytt produkt fra SolarCity, som de skal lansere Fredag kveld, 28 Oktober, klokken 4:00. De forteller at de vil vise frem et integrert solcelle tak. Tesla har forteller at det har gjort en avtale om at Tesla skal kjøpe firmaet for 2,8 milliarder dollar.

Dette er et tegn på at som entreprenør, er Elon Musk aldri fornøyd, når han endelig får en profit på sitt bil firma, starter han i tillegg noe nytt, og forresten, han har også planer om å dra til Mars.