Solcelle panelene på Ta'u. (Bilde: Tesla)

Tesla vil forsyne en hel øy med strøm

Siden SolarCity ble kjøpt opp av Tesla, feiret de oppkjøpet med å vise fram et nytt storprosjekt. De vil koble opp hele øya Ta’u i Americian Samoa med solcelleenergi.

Prosjektet ser ut til å prøve å vise potensiale med oppkjøpet. Tidligere har øya vært totalt avhengig av dieselgeneratorer, og dette er ekstremt miljøfarlig. Over det siste året har Tesla satt opp en rekke solcellepanel og batterier, som de mener er nok til å forsyne «nærmest» hele øya, med ca 600 innebyggere. De har satt opp 5328 solcellepanel fra SolarCity på øya, og dette samtidig som rundt 60 Tesla Powerpacks-batterier ble satt opp for å kunne lagre strømmen. Oppkjøpet forblir for mange noe ganske usikkert, da firmaet hadde flere millioner i gjeld. CEO Elon Musk er uansett selvsikker. Han synes valget virket opplagt, og ser på det som det neste store skrittet for Tesla.

Tesla sier det er viktig at noen tar skrittet mot en mer miljøvennlig framtid, nettopp ved å bytte til mer miljøvennlige energiformer. Det Tesla vil gjøre her er en bra ting, altså fjerne den miljøfarlige oljen som øya Ta’u har brukt i mange år. Denne øya bruker faktisk mer enn 73 815 liter diesel hvert år i en generator, og i tillegg til dette kommer jo transportkostnader osv. Solcellepanelene Tesla har satt opp vil tillate øya å være oppe og gå i hele tre dager uten sollys, og kapasiteten skal være fulladet på 7 timer. I min mening gjør Tesla en god ting her, så jeg ønsker dem alt vel. Lykke til!

Kilder:
The Verge
DailyDot
Engatget

  • ~Just me ~

    Lurer på hvor stor andel skog på verdens basis som må hugges for å få plass til solpanneler.