Kanskje er VR framtiden for operasjoner? (Bilde: Medicalfuturist)

Slik kan VR-headset brukes under operasjoner

For å berolige pasienter tar en meksikansk klinikk i bruk VR-headset.

Under mange operasjoner trengs det kun bedøvelse i området som skal opereres. Mange pasienter sliter med å holde seg rolige i slike situasjoner. Derfor er doktorene ofte nødt til å ta i bruk kraftige bedøvelsesmidler eller smertestillende. Den meksikanske kirurgen Jose Luis Mosso Vazquez mener det finnes en mye bedre løsning.

Gjennom bruk av VR-headsett blir pasienten distrahert og derfor avslappet under operasjonen. På grunn av dette kan doktoren slippe de sterke midlene, og kun bruke lokalbedøvelse. Ikke bare vil dette være billigere for sykehusene, men det vil også gjøre at pasientene kommer seg fortere etter tunge operasjoner.

Mosso mener VR etterhvert kommer til å bli enormt viktig for medisin i fremtiden. Han ble inspirert da han i 2004 kjøpte en tidlig utgave av VR-spill til sønnen sin. Da sønnen brukte teknologien var han fullstendig distrahert for omgivelsene. Mosso innså potensialet, og hvordan dette kunne bli enormt hjelpsomt på operasjonsrommet.

Også på i USA på Cedars-Senai-sykehuset i Los Angeles er VR i bruk. Her kan pasientene oppleve Islands fantastiske landskap samtidig som de befinner seg i intens kreftbehandling. Brennan Spiegel mener pasientenes sykehusopphold blir forbedret. Vi er i alle fall spent på om VR faktisk er fremtiden for medisin

Kilder:

bbc.com
medicalfuturist.com