Bilde av en 3d printet gullring fra Encode Ring.

Print stemmen din i gull!

Er du ute etter å gi din forlåvede noe spesielt i gave for den store hendelsen? Vel, da er det kanskje på tide at du tar en titt på Encode Ring.

 

Bilde av en 3d printet gullring fra Encode Ring.
(Bilde av en 3D-printet gullring fra Encode Ring.)

Encode Ring er et firma som startet i forrige måned med ønske om å kunne la deg 3D-printe et 3-sekunders lydklipp som en gullring. Dersom du er interessert i skaffe deg en slik ring, så er alt du trenger å gjøre å dra til nettsiden deres. Her kan du da ta opp et klipp på 3 sekunder eller laste opp et allerede eksisterende. Deretter er alt du trenger å gjøre å velge størrelse på ringen og metalltype.

 

Ringene kommer i mange forskjellige typer stål slik som

Premium Silver
Gold-Plated
18K Gold

Solid Platinum

De mest typiske meldingene pleier å være «I love you», «You’re mine», «I’m yours» osv. Selv kan du selvfølgelig si hva enn du vil, så lenge du greier å få det på under 3 sekunder. Firmaet har sagt at de er ute etter å implementere denne teknologien hos andre steder, slik som konserter, hvor du da kan kjøpe et levende minne fra hendelsen. Det er usikkert på hvor mange salg firmaet har fått, men vi antar at de finnes et og annet par som er interesserte.

Efesto Metal Printer
Efesto Metal Printer

Selve prosessen av å 3D-printe metall skjer enten ved å legge utrolig mange lag med mikroskopiske ståltråder oppå hverandre, eller ved å kutte en form med laser utifra en metallklump. Dette er en relativt ny teknologi, som kommer til å åpne nye dører for hva slags former vi kan skape.

 

Kilder:
Encode Ring
CNET