Google Home (Bilde: Google)

Nå gjør Google som Amazon

For en ganske god stund tilbake kom Amazon ut med den noe anerkjente Amazon Echo, men nå kommer Google på banen.

Det kommer stadig vekk flere «smart hjem» løsninger, dette er da innenfor den relativt nye kategorien «Internet of things». Internet of things er en samle kategori for enheter som kan gjøre ting for deg, som f.eks for og åpne garasje døren din.

Bilde: Noveogroup.com
Bilde: Noveogroup.com

Google Home er en digital assistent som du kan spørre spørsmål til en enhet som er koblet om mot serverne til Google. Som resten av Google systemet lærer denne ting om deg. Den lærer seg mange av rutinene dine, hvordan du kommer deg på jobb osv. Ved hjelp all denne informasjonen de samler inn om deg bruker de til og forbedre bruker opplevelsen din. Da kan du f.eks spørre når toget ditt går, da vet den allerede hvilket tog du pleier å ta. Google Home har en veldig fin funksjon som gjør at du kan spørre påfølgende spørsmål uten at du trenger og gjenta noe som du allerede har sagt. Det vil si at du kan spørre hva slags vær det er meldt, og etterpå si «hva med i morgen?» isteden for å repetere det første spørsmålet.

Bilde: Pcadvisor.co.uk

Du spør kanskje hvorfor du trenger Google Home eller en annen konkurent, men det er jo enkelhets faktoren her. Du kan jo f.eks spørre om du den kan ringe en UBER og da ringer den UBER. Du kan si skru på lyset f.eks hvis du har Phillips Hue etc. Mange mener at du kan bare bruke mobilen din til dette men, det jo bare enklere og kunne snakke naturlig fra hvor du er i rommet. Som IT-nerder vil vi tro at dette er noe som kommer til å ta av! Hva mener du om alle disse «smart hjem» løsningene, er det noe for deg?

Kilder:
CNET
Google