Microsoft (Bilde: Microsoft)

Microsoft kommer nå til å hjelpe de med svekket syn

Microsoft kommer snart ut med en ny oppdatering som forteller blinde hva som vises på bilder i Word og Powerpoint-dokumenter

Microsoft konferanse (Bilde: Microsoft)
Microsoft konferanse (Bilde: Microsoft)

Nå kan blinde simpelthen holde musen over et bilde, så vil Word eller Powerpoint komme med både informasjon om hva bildet er av, i tillegg til at den vil foreslå bildetekst. Måten Microsoft fikk til dette er ved hjelp av deres nye ”Computer Vision Cognitive Service”, som bruker nevrale nettverk til å lære seg hva som er avbildet. Da dette er en AI, kunstig intelligens, vil den bare bli bedre med tiden. Den lærer ting på en måte som er veldig lik hvordan vi mennesker lærer ting.

Mark Zuckerberg snakker om AI (Bilde: GettyImages)
Mark Zuckerberg snakker om AI (Bilde: GettyImages)

I april sa også Facebook at de snart kommer til å legge til en lignende funksjon. Det er vanskelig å tro at Facebook og Microsoft er de eneste firmaene som prøver å implementere et slikt system. Egenskapen kommer til å være tilgjengelig tidlig 2017, for de som har Office 365-pakken. Microsoft sier at de også kommer til å legge til nye templates, som skal gjøre det enklere å lese for de med dårlig syn eller er fargeblinde. I tillegg, sier Microsoft at de kommer til å legge til en funksjon som konverterer innholdet i filer, slik at det blir enklere å navigere for folk med svekket syn.

Kilder:
Verge