Inspire 2 (Bilde: DJI)

Helt ny drone fra DJI revolusjonerer filmproduksjon

Inspire 2: Første dronen fra DJI med to kameraer

En stor oppgradering

Inspire 1 var den første filmproduksjon-dronen i verden til å integrere en gimbal med 360° rotasjon og et 4K kamera. Inspire 2 tar alt det som var bra med Inspire 1, og forbedrer det. Inspire 2 er enda tøffere og sterkere enn den opprinnelige. Den har en ny magnesium-aluminium kropp som DJI sier skal øke stivhet og samtidig redusere vekten. Toppfarten har økt fra 80km i timen og helt opp til 108 km i timen, og batterilevetiden har steget fra 18 minutter til 25. Du kan også fly høyt med denne dronen, latterlig høyt, opp til 5 km over havet. Den har også et selvoppvarmet batterisystem som gjør det mulig å fly dronen ved lave temperaturer.

To kameraer

Inspire 2 er den første DJI-dronen som har to kameraer. Et er festet under dronen og kan fritt se seg rundt 360°, og det foran lar deg se hvor du flyr. Systemet er derfor designet for to piloter, en som styrer dronen og en som filmer. Dersom man tenker å kjøre alene, fortvil ikke. Det er fortsatt mulig å fly alene på akkurat samme måte som før. Selv om det er litt vanskeligere å fly alene, er dronen utstyrt med sensorer som sier ifra om eventuelle hindringer, så det er ihvertfall mindre risiko for å kræsje. Ut i fra hvilket kamera du velger til dronen kan du filme i opptill 5,2K i 30 fps, eller 4K i 60 fps. Dronen kan filme i mange ulike formater som H.264, H265, ProRes, og Raw, og har støtte for SD-kort, samt DJI sine helt egene SSD’er.

Om du vil vite enda mer om dronen anbefaler vi deg å se denne videoen:

Inspire 2 er ikke akkurat billig. Den er nå tilgjengelig for forhåndsbestilling for 2,999$ (ca. 25 500NOK). Prisen indikerer at denne dronen kanskje passer aller best for spesielt interesserte med spesielle krav til profesjonell filming.

Kilder:
The Verge
9To5Toys
DJI