Her ser du hundrevis av droner som har tatt formen til en fugl (bilde: touringplans)

Disney + Droner = Magi

Disney har startet et samarbeid med Intel for å ta droneteknologi til nye høyder.

Prosjektet heter Starbright Holidays. Dette er Disneys første droneshow. Showet foregår på Disney Springs i Walt Disney World Resort, i Orlando Florida. Showet består av 300 dansende droner som sammen former ting forbundet med julen. Under showet forandres formasjonene, samtidig som klassiske julesanger spilles i bkagrunnen.

Dette prosjektet er veldig spennende. Det viser ikke bare hvor langt teknologien har kommet, men også hvordan droner kan bli brukt som underholdning og kunst. Jeg gleder meg til å se hvordan fremtidens droneshow blir.

Hvordan

Dronene som blir brukt av Intel er kalt Shooting-Star. De ser kanskje ikke spesielt imponerende ut, med det er poenget. De er bare enkle flyvende LED-leveringssystemer. De kan skape over fire milliarder fargekombinasjoner. Hver av dem veier rundt 226 g, og er 30,48 cm brede. De har en ramme laget av plastikk og skumgummi, slik at dronene skal være lette og mindre farlige.

Her ser du Shooting-star dronen
Her ser du Shooting-star dronen

Intel har ikke bare laget maskinvare for droner, men en plattform for droneshow av denne typen. Der finnes droneshowet, vist på et 3D-animasjonsprogram. På dette programet bestemmer man hvilken form dronene skal ta, når de skal lyse opp og i hvilke farger. Før trengte de fire piloter for å styre en formasjon på 100 droner. Nå, med 500 droner, trengte de bare to. Denne utviklingen viser hvor hardt Intel jobber for å forbedre teknologien.

Intels drone program
Intels drone program

Ikke første gang

Intel har testet denne teknologien før. De har gått fra 100 til 500 droner i lufta samtidig. Dette var en ny Guinness verdens rekord, og enda er det ingen som har slått dem.

Kilder:
Technobuffalo
Intel
Wired