Slik vil Apple bruke droner (Bilde: Aerial Media Pros)

Apple vil bruke droner for å ta igjen Google Maps

Apple vil bruke droner til å forbedre karttjenesten sin Apple Maps, i kampen mot Google Maps

Som mange vet har Apple Maps ligget ganske langt bak konkurrenten Google Maps. Allerede i 2012 mente mange at Apple Maps var en fiasko. Tidligere sjef for programvaren på iPhone, Scott Forstall, nektet likevel å signere på at Apple Maps offisielt var en fiasko. Dette kostet han senere jobben sin i Apple. Apple har lyst til å bruke droner til å se og følge med på veiskilt, slik at de raskt kan oppdatere kartene om det er endringer på veinettet.

Tidligere iOS sjef i Apple, Scott Forstall (Bilde: Apple)
Tidligere iOS-sjef i Apple, Scott Forstall (Bilde: Apple)

Men på hvilken måtte skal de få denne dataen? De har satt sammen et team med «Robotics and Data Collection Experts» som skal bruke denne dataen og legge det inn i Apple Maps. De håper at denne metoden skal være bedre enn den gamle, som går ut på å kjøre rundt med biler med kamera på taket. Grunnen til droner har blusset opp nå, er blant annet fordi 21. september 2015 fylte Apple ut en søknad til FAA (Federal Aviation Administration). Dette gjør det mulig for Apple å fly droner samle inn denne type data. De fikk de godkjent søknaden 22. mars 2016. Da lå alt til rette for Apple og dronene deres. Apple spesifiserte i søknaden at de hadde tenkt å bruke en del forskjellige droner fra merkene DJI Technology og Aibotix Gmbh. Kan det være DJI Phantom 2 de hadde i tankene? Du kan lese vår artikkel om den her.

Inspire 2 (Bilde: DJI)
Inspire 2 (Bilde: DJI)

Apple jobber også med å legge til flere funksjoner, som kart på insiden av bygninger. I tillegg vil de legge til store forbedringer med hensyn på bilturer.

Kilder:
Bloomberg Technology
CNET Roadshow