Slik ser en av Amazondronene ut (Bilde: Amazon)

Amazon gjør sin første dronelevering i U.K.

I lang tid har Amazon snakket om sitt droneprogram. Nå har de endelig gjort en ekte levering!

Det er det kun to kunder som deltar i droneprogrammet. Firmaet forteller at de vil utvide til et dusin flere brukere i nærheten av deres britiske varehus, i løpet av kun noen måneder. Senere vil det bli enda fler, når det kommer flere varehus. For øyeblikket kan kundene kun bestille varer om dagen, og kun i egnet vær.

Amazon gjør leveringer på kun 30 minutter, uten ekstra kostnad. Dronene flyr i en høyde på under 120 m, og er utstyrt for å kunne løfte pakker opptil 2,2 kg. I tillegg til det flyr de helt av seg selv, og er avhengige av GPS-signaler. Det finnes forskjellige versjoner av dronene, som skal passe til forskjellige forhold. De vil ta av og lande på Amazons egne landingsplatformer.

Dette er de ulike Amazondronene:

7. desember ble den første leveransen utført i Cambridge. Da var det Amazons egne drone som ble brukt til å levere en Amazon Fire TV, og popcorn. I følge selskapet tok det bare 13 minutter å levere varene.

Her er en video om hvordan leveransene fungerer:

Det har vært stor interessere for å bruke droner til å levere varer. Tidligere i år har store firmaer som Google, Starbucks, og Dominos hatt planer om å ta i bruk droneteknologi. Firmaet Zipline leverer legemidler i Rwanda for å redde liv. Nå gjelder det bare å få reglene på plass, så skal vi ikke se bort i fra droner som svever over husene våre, klare til å levere pakker.

Kilder:
Amazon