Kom deg i form med VR! Bilde: VirZoom

Sykle i en virtuell verden!

Nyttår nærmer seg med stormskritt, og det betyr nyttårsforsetter. Er du en av dem som hvert år sverger til trening, for så å trekke deg i februar? Dette kan være løsningen for deg

Januar er en tung måned. Etter en juletid fylt med pepperkaker og marsipangriser, er det ikke rart at mange vil legge inn en ekstra treningsøkt i uka. Problemet oppstår senere, når motivasjonen svikter og treningssenteret kjennes så utrolig langt unna. VirZoom mener de har funnet noe som gi deg lyst til å trene.

VR, Virtual Reality, er et populært konsept blant dagens ungdom. VirZoom mener de kan bruke VR for å oppmuntre datainteresserte til å trene. De har laget en spinningsykkel som samarbeider med VR-headsettet ditt. Desto raskere du tråkker, desto raskere beveger du deg i spillet.

Den nye spinningsykkelen fra VirZoom Bilde: VirZoom
Den nye spinningsykkelen fra VirZoom Bilde: VirZoom

For øyeblikket selges sykkelen til $400, så det må jo vurderes om det er verdt det. Selskapet sier at sykkelen vil være en investering, og at dette er det første store skrittet mot VR som en treningsplattform. Det er uten tvil et stort potensiale for slike treningsmetoder, kanskje allerede i 2017. Spesielt innen e-sport vil dette være store nyheter.

Med sykkelen følger det med et VirZoom-spill, som er laget for å gi deg mange morsomme treningsøkter. Dette oppdateres stadig, og det vil finnes mange ruter og avatarer. Her kan du blant annet kjøre en F1-bil eller være en pegasus som flyr over himmelen. I tillegg skal det være mulig å koble sykkelen opp mot kjente, allerede eksisterende VR-spill. Det hele virker veldig spennende. Kanskje dette er redningen for Norges datanerder?

Kilder:
digitaltrends.com
virzoom.com