Twitter sliter med å opprettholde den veksten i brukere appen en gang hadde. Bilde: Twitter

Twitter ute å kjøre?

27. oktober meldte Twitter at i løpet av de neste månedene, skal videoappen Vine bli avviklet. I tillegg har antall Twitter-brukere sluttet å vokse.

Twitter har over 300 millioner aktive, månedlige brukere. Likevel, flere mener kvaliteten på disse Twitter-brukerne synker; at det bare er spam, hatmeldinger og pornografi som fyller feeden. Siden Twitter skal være et sted der alle skal kunne si det de mener, er det vanskelig å kontrollere situasjonen mange er i. Dessuten, når Twitter tillater deg å være anonym vil dere være vanskeligere å se konsekvensene av handlingene dine.

Om vi tar for oss antall aktive-Twitter brukere, så ser vi at tallet har økt voldsomt over lengre tid. I det siste, derimot, har tallet holdt seg stabilt rundt 300 millioner. Det øker litt, men mye saktere enn det har gjort tidligere. Litt av sjarmen med Twitter, blir det sagt, er de mange nye brukerne. Nettopp dette er med på at det har blitt satt spørsmålstegn rundt Twitters framtid.

Twitter sliter med å opprettholde den veksten i brukere appen en gang hadde. Bilde: Twitter

Siden 2012, da appen kom ut, har Vine opparbeidet seg et solid antall brukere, og en enorm popularitet. Twitter kjøpte opp programmet i løpet av samme år, og det kom som et stort sjokk at de nå avvikler appen. Det har enda ikke blitt offentliggjort en grunn til hvorfor appen forsvinner. Alle brukerne vil også bli varslet etterhvert som det blir gjort endringer, og det vil fortsatt være mulig å se på og laste ned vines i lang tid framover.

Kilder:
mashable.com
tek.no
blog.vine.co
statista.com