Nye Snapchat Spectacles Bilde: spectacles.com

Nye Snapchat Spectacles

24. september introduserte Snapchat sine nye kamerabriller, Spectacles, og torsdag ble en liten, gul salgsautomat, fylt med disse brillene, plassert på Venice Beach.

Selskapet, som nylig endret navn fra Snapchat Inc. til Snap Inc, har jobbet mye for at brillene skal bli en ny måte å snappe på. De skriver selv at de har et av verdens minste videokameraer integrert i et par stilige solbriller. De er ment å gi en slags Go Pro-opplevelse, og filmer i 115˚-synsfelt. Når du har synkronisert brillene og mobilen, kan du dele alle videoene dine med vennene dine. Videoene sendes i et sirkelformat til mobilen din via Bluetooth eller Wi-Fi.

For å filme med Spectacles, trykker du på en knapp på venstre side av brillene. Kameraet vil da ta opp en 10 sekunders video, men dette kan forlenges med flere trykk på knappen. Når du filmer, vil en liten ring av lys vise omgivelsene dine at du tar opp video. På denne måten håper Snap Inc å fjerne noen av fordommene folk kan ha til en slik innretning.

De nye Snapchat Spectacles Bilde: The Verge
På høyre side av brillene sitter et lite trådløst kamera. Bilde: The Verge

Produktet finnes i tre ulike farger; svart, blågrønn og korall. De ser ut som Ray Ban-inspirerte plastikkbriller. Likevel er det vel kanskje ikke stilen du går etter om du kjøper Spectacles. Fokuset ligger på at det skal være gøy og useriøst. På høyre siden er kameraet, og på venstre finnes som sagt opptaksknappen.

Med brillene følger et gult deksel. I motsetning til andre deksel, fungerer dette også som en liten ladestasjon. Når du bretter brillene sammen og legger de ned i dekselet, vil de magnetisk feste seg til et lite strømuttak. Uten oppladning fungerer Spectacles rundt en dag, men dekselet skal kunne gi fire oppladninger. Deretter følger det med en USB-kabel for å lade opp dekselet. Du kan også dobbelttrykke på siden av brillene, slik at lys viser hvor mye batteri du har igjen.

Slik ser de Minion-inspirerte salgsautomatene ut. Kilde: Snap Inc.
Slik ser de Minion-inspirerte Snapbots. Bilde: Snap Inc.

Brillene koster drøye 1000 kr, men kommer nok ikke på salg her i Norge. Det er tydelig at det skal produktet skal være relativt eksklusivt. De blir solgt i gule, Minion-inspirerte salgsautomater, såkalte Snapbots. Slike kan lokaliseres via et kart på Spectacles sin hjemmeside. Hver automat står på hvert sted i rundt et døgn, og vil vises på kartet like lenge før. Brillene skal mest sannsynlig kun bli solgt i løpet av høsten. De er allerede svært populære, og ligger til salgs på Ebay for opptil 7500 kr. Vi får se om suksessen varer, men en ting er sikkert – de selger som varmt hvetebrød.

Kilder:
theverge.com
snap.com
pocket-lint.com
businessinsider.com