Bilde: Reuters

Kvinne fengslet etter å ha laget falsk facebook-konto for å få eksen i fengsel

En kvinne lagde en falsk facebook-profil for å ekskjæresten i fengsel. Hun sendte trusler til seg selv, og brukte de mot eksen i retten

Stephani Renae Lawson ville skape problemer for ekskjæresten. I 2015 satte Las Vegas-beboeren opp en falsk facebook-profil. Hun brukte profilen for å fremstille eksen som en voldelig person, som skulle ha forfulgt, slått og kidnappet henne. Hun gikk senere  til politiet med disse påstandene.

Orange County Register rapporterte at den falske facebook-profilen ble faktisk brukt som bevis imot eksen Tyler Parkvest, fra Irvine California.

Parkvest møtte i retten 23. november 2015. Hun hadde signert i alt åtte politianmeldelser mot ham. Facebook-kontoen sto under navnet Tyler Parker. Kontoen hadde sendt trusler til Lawson, hvor det blant annet sto at hun ikke skulle vitne mot han. I en av meldingene sto det at en venn av Tyler hadde det gøy da han voldtok datteren til Lawson.

Det var et skjermbilde av facebook-kontoen som fikk distriktsadvokaten til å lure på om alt stemte.

Aktoratet spurte facebook og T-mobile om å gi dem Lawson sin telefon og IP-adressene. «Vi måtte gå rundt og rundt med de hele sommeren, helt til vi fikk dokumentene vi trengte,» fortalte assisterende statsadvokat Mark Geller til Orange County Register.

Etterforskingen viste at det var ikke Tyler, men Lawson, som hadde sent alle de forferdelige meldingene.

25 år gamle Lawson erkjente seg skyldig i to forbrytelser. En for falsk fengsling og en annen for mened.

25 år gamle Stephanie Lawson (bilde:elitedaily.com)
25 år gamle Stephanie Lawson (bilde:elitedaily.com)

Det er ganske enkelt å lage en falsk facebook-profil. Et av kriteriene er at navnet på profilen burde være navnet du bruker i hverdagen. Derfor skal det ikke mye til for å lage en falsk profil. Cnet fikk snakket med en talsperson for facebook om falske profiler. Han sa at selskapet «a dedicated team that’s tasked with helping to detect and block these kinds of scams».

Han sa også at facebook har utviklet flere teknikker for å oppdage falske profiler. De har også utviklet en advarsel som sier fra når flere kontoer har det samme profilbilde og navn. Personen som mottar denne advarselen får muligheten til å rapportere den falske kontoen.

Kilder
Cnet
Ocregister