Bilde: CBN

Facebook skal kanskje sensureres for Kina

Facebook har ifølge the New York Times jobbet med en programvare som kan gjøre siden tilgjengelig i Kina. Programmet skal kunne sensurere Facebook, slik at siden følger retningslinjene for sensur til Kina.

Bilde: The Guardian
Bilde: The Guardian

Nettsiden vil ikke uttale seg om programvaren eksisterer, men sa i en uttalelse at de «tok seg tid til å forstå og lære mer » om Kina.

Siden 2009 har den eneste måten å bruke facebook i Kina på, vært å bruke en VPN (Virtual Personal Network) for å «forfalske» hvor du er i verden. Facebook, som har 1,8 milliarder brukere, ser på måter de kan nå fram til land som Kina. En av måtene de ønsker å utvide på, er å se på ny teknologi som kan sensurere eller endre nettsiden, slik de ikke blir blokkert.

Facebook fjerner innlegg på nettsiden hele tiden, så det er ikke helt utenkelig at de ser på måter å automatisere dette. Forskjellen blir at dette programmet vil være styrt av en tredjepart, mest sannsynlig kinesisk. Det skal kunne blokkere meldinger før de kommer ut, ikke bare fjerne dem i etterkant.

Kilder:
BBC