Skuespilleren Naturi Naugthon var en av de 130 som ble hacked (bilde: nydailynews.com)

Hacker som stjal manus og personlige bilder får fem år i fengsel

En hacker som stjal manus til uannonserte filmer og personlige bilder/videoer av kjendiser får fem år i fengsel

Den 6. desember ble hackeren Alonzo Knowles a.k.a «Jeff Moxey» dømt til fem år i fengsel for kopirettsovertredelse, med hensyn til manus. Knowles fikk også tak i personlig informasjon, private bilder og videoer.

Preet Bharara, en statsadvokat for det sørlige distriktet av New York, sa Knowles hacket seg inn i flere kjendiser sine private epostkontoer, og stjal informasjon og eiendom. Dette inkluderer manus til uannonserte filmer og tv-programmer, som han prøvde å selge til høystbydende.

Knowles ble tatt da han reiste fra Bahamas til USA, i jakt på en kjøper av manusene. Det viste seg at mannen at som skulle kjøpe egentlig var en spaner.

Det var i desember 2015 at politiet fikk vite om Knowles sin hacking. De ble tipset av en radiovert som hadde blitt kontaktet av Knowles, da han prøvde å selge et av manusene.

Et av manusene som ble stjålet var til en biografisk film om rapperen Tupac Shakur. Flmen heter All Eyez on Me.

Hemmelige agenter kontaktet Knowles. Han forklarte at han var i besittelse av eksklusive manus, som var verdt «flere hundre tusenvis av dollar».

The US Department of Justice sa at Knowles hadde en liste med mailadressene og telefonnumrene til 130 kjendiser. Blant disse var flere kjente skuespillere og musikere.

Han fortalte alt til spaneren, for eksempel at han brukte virus og falske sikkerhetsnotifikasjoner får å få tilgang.

Dommen for hackingen ble doblet. Dommer Paul Engelmayer sa at grunnen var at Knowles ikke angret. «You have some obvious facility for computers,,» sa Engelmayer. «But you chose to use your gifts for dark and lawless ends.»

Kilder
BBC
Justice.gov