Kanskje blir du snart varslet om screenshots også? Bilde: The Huffington Post

Vil Instagram varsle om screenshots?

Det har vært vanskelig ikke å få med seg hysteriet som fulgte da Twitter-bruker @travlim tweetet dette forrige uke

«Instagram now notifies if someone takes a screenshot. Be careful @silverbtf» sa tweeten. Bilde: twitter/travlim
«Instagram now notifies if someone takes a screenshot. Be careful @silverbtf» skrev @travlim. Bilde: twitter/travlim

Dette skapte panikk blant Instagram-brukere verden over. Mange fryktet at Instagram hadde fulgt i Snapchats fotspor. Ville nå Instagram varsle brukerne om jeg screenshotter et bilde? For flere var dette utenkelig. På Twitter klagde folk høylytt over oppdateringen.

Det viser seg likevel at det har vært noen misforståelser. Instagram varsler ingen dersom de screenshotter et av bildene deres. Du vil derimot bli varslet om noen screenshotter et bilde du har sendt på DM (Direct Message). DM blir Instagrams svar på Facebooks Messenger, og fungerer som gruppe- eller personsamtaler. Nylig ble det mulig å sende bilder og korte videoer i disse samtalene, som forsvinner når de er sett. Det er disse man vil bli varslet om, dersom de screenshottes.

Funksjonen høres kjent ut for mange. Snapchat har lenge sagt ifra om dine bilder screenshottes. Mye av essensen til Snapchat er at bildene forsvinner. Derfor har det vært et poeng å fortelle brukerne om bildene deres ikke gjør det. Man kan diskutere om det er det samme med behovet på Instagram. Likevel, kanskje er det en god ting. Så har vi kontroll på bildene våre. Dessuten så er det fortsatt ingen krise, så lenge vi kan screenshotte de vanlige bildene folk legger ut.

Kilder:
theverge.com
mashable.com
pocket-lint.com
digitaltrends.com