Barn lærer programmering på skole (Bilde: FabLab)

Barn burde lære seg å kode

Den teknologiske verden utvikler seg ekstremt fort, og det blir et større behov for kunnskap om koding. Flere foreldre ser poenget i å lære barna sine koding allerede i dag, men mange mangler motivasjonen. Det er det ingen grunn til da det allerede er mange programmer laget spesifikt rettet mot barn.

Start allerede nå
I Norge har vi flere muligheter for å få barna interesserte i programmering, blant annet kodeklubben og Hackathon. Derfor er det å begynne med programmering tidlig er ikke umulig. Det er også viktig å starte tidlig, slik at barna kan få det i fingrene allerede før de starter på skolen, og det vil skape en interesse for programmering i ung alder.

Bilde: ICT
Bilde: ICT

Programmering og design
Tynker
 er et av mange plattformer man kan bruke for å få barn til å bli interesserte i programmering. Tynker har flere forskjellige kurs som man kan ta; noen for spillprogrammering og andre for roboter og spilldesign.

Bilde: Tynker
Bilde: Tynker

«Det er ikke nok for barn å vite hvordan de skal bruke teknologi og ha det gøy. Vi vil at barn skal lære seg å forstå hva de kan skape med teknologi- ikke bare bruke det.»
-Code Club AU

Raspberry PI
Raspberry PI
 er en liten PC, på størrelse med et bankkort. Denne lille PC-en er også ganske billig, og starter på ca. 300 kr. Det er en veldig enkel PC som man kan programmere til å gjøre forskjellig ting, som for eksempel styre lys og bruke som et kontrollbord.