Xiaomi Mi Mix (Bilde: MKBHD)

En telefon som nesten bare er skjerm ?

På tirsdag slapp Xiaomi sin nye ”flagship”-telefon, som har en front som er over 90% skjerm! Dette ser virkelig ut som noe som kan gi stor konkurranse på telefonmarkedet.

Mi Mix (navnet på telefonen) er 16 cm lang. Dette er liknende lengden på en IPhone 7 plus eller en Nexus 6P. Telefonens nydelige utseende er laget av fransk designer, Phillippe Starck. Skjermen er ment til å være hovedsalgspunktet til telefonen. Det er den de i hovedsak stoler på skal gi mobilen det lille ekstra, slik at de kan konkurrere med de andre større selskapene. Flere synes at Mi Mix alltid har vært et ”copy cat”-merke, som bare prøver å etterligne design til firmaer slik som Apple og Samsung. Med denne telefonen sikter Xiaomi på å kvitte seg med dette ryktet. Mi Mix har en ekstremt imponerende screen-to-body ratio på 91.3%. I forhold til Apples IPhone 7 plus (67.7%) og Samsungs Galaxy S7 Edge (76.1%) er dette meget imponerende.

Bilde: Xiaomi

Hvordan de fikk det til

For å oppnå denne utrolige skjermstørrelsen har Xiaomi flyttet front-facing-kameraet fra toppen til bunnen på telefonen. I tillegg til dette har de også erstattet høyttaleren med en piezoelektrisk høyttaler som bruker metallkroppen til telefonen for å generere lyd. Om du ønsker å lese mer om slike høyttalere, kan du trykke her. De har også erstattet nærhetssensoren deres med en som heller plukker opp luftvibrasjoner. En nærhetssensor funker slik at den skrur av skjermen, når du holder den opp mot øret. Dette gjør den for å spare strøm, samtidig som den sørger for at du ikke har en irriterende, lysende skjerm i nærheten av øynene dine.

«We use the sound transmitter that’s already inside the phone,» sier Guenael Strutt (visepresident for produktutvikling i elliptiske Labs, skaperen av ultralydteknologi).

Ved å bruke en lydbølgesensor i stedet for en standard infrarødsensor, kutter de også ut mange av de vanlige problemene med infrarøde sensorer.

Baksiden av Xiaomi Mi Mix
Baksiden av Xiaomi Mi Mix (Bilde: Cnet)

Systeminformasjon

Ikke bare har Xiaomi Mi Mix et flott design, den har også noen meget imponerende komponenter. Her er en liste av de tekniske detaljene:

  • 2048 x 1080 skjerm
  • Qualcomm Snapdragon 821 prosessor
  • Opptil 6GB RAM
  • Opptil 256GB lagring
  • 16MP kamera (bakside)
  • 5MP kamera (front)


Problemstilling

Et problem vi i Norge har, sammen med de andre vestlige landene, er at det er litt vanskelig å få tak i denne telefonen. Ettersom Xiaomi er et kinesisk firma, har de litt problemer med å utvide markedet sitt til andre land. Hittil har Xiaomi lagt mest fokus på å selge produktet sitt i land som Kina, Inda, Indonesia og andre østlige land. Etterhvert kommer det mest sannsynlig til å komme importører, men må nesten bite i det sure eplet og innse det kan bli ganske vanskelig å skaffe seg Xiaomi Mi Mix.

Kilder:
androidauthority
CNET