Apple vil hindre Note 7 fra å lade (Bilde: Droid Life)

Samsung vil deaktivere Galaxy Note 7-telefoner i USA

Gjennom en oppdatering kan Samsung permanent deaktivere muligheten for å lade telefonen.

I følge et bilde fra The Verge, fikk en Note 7-eier en melding fra US Cellular om at hans telefon ville etter 15. desember ikke lenger ha mulighet for å lades. Samsung vil endre programvaren for å hindre Note 7 fra å lade, slik at telefonen ikke lenger vil fungere.

Her en meldingen eieren av telefonen fikk. (Bilde: The Verge)

Samsung har nektet å kommentere saken, og US Cellular har heller ikke kommet med noen uttalelse om dette.

Det er enda ikke klart om Note 7 vil bli deaktivert hos alle telefonselskap, men det ser ut som det akkurat nå. Før har oppdateringer som har deaktivert andre funksjoner, blitt sendt ut i løpet av kun noen dager hos alle operatører. Det kommer mest sannsynlig til å skje denne gangen også.

Den siste måneden har Samsung begrenset mer og mer av funksjonaliteten på telefonen, ved å hindre telefonen fra å lade over 60 prosent. Oppdateringen viste også en melding som minte deg på at du måtte levere inn telefonen, hver gang du skrudde på skjermen.

Denne uken har det store telefonselskapet gått hardere til verks for å få de siste telefonene ut av brukernes hender. I Canada er telefonene blitt så å si ubrukelige, ettersom funksjoner som Bluetooth, Wi-Fi, og mobilt nettverk har blitt totalt deaktivert. Du får verken ringt eller brukt Internett på noen som helst måte.

Ved å hindre telefonen i å lade tar Samsung det siste skrittet for å få mobilen fjernet fra folket. Firmaet gir deg fortsatt muligheten til å returnere telefonene tilbake, enten ved å få pengene tilbake eller i bytte mot en annen Samsung telefon.

Mobilselskapet tilbakekalte først telefonene i midten av september, når det ble kjent at flere av enhetene hadde begynt å brenne. Det var da de begynte å bytte inn brukernes telefoner mot nye Note 7-modeller. Dessverre gikk ikke alt etter planen, da det ble oppdaget ut at disse også telefonene ble overopphetet og «eksploderte»

Denne Note 7-telefonen har tatt fyr. (Bilde: Trusted Reviews)

Den 4. november var sist Samsung oppdaterte oss på saken, da hadde 85% av alle Note 7 solgt i USA blitt returnert. Fortsatt er det 285,000 telefoner i bruk. Å deaktivere telefonen totalt kan være Samsungs siste mulighet for å få alle telefonene levert tilbake. Det ser ikke ut til at det er noen planer om å deaktivere telefonene i Norge, men vi vil oppdatere saken så snart vi vet mer.

Kilder:
TheVerge
Trusted Reviews