Fingeravtrykk (Bilde: TheDigitalWay)

Samsung Galaxy S8 kan få optisk fingeravtrykkleser

Samsung Galaxy s8 kan bli den første telefonen med en optisk fingeravtrykkleser.

Den nye optiske fingersensoren kan hjelpe Samsung med å fjerne hjemknappen, og plassere leseren under telefonens skjerm.

Det er ikke første gang vi hører Samsung snakke om å fjerne hjemknappen for Galaxy S8, noe som fører tilhengere til å klø seg i hodet, og lure på hva som kommer til å skje med fingeravtrykkleseren. Kommer Samsung til å flytte den på baksiden av telefonen som Google, eller fjerne den helt og fokusere på irisskanneren?

Nye rykter fra Kina forteller at Samsung har planer om å plassere scanneren under skjermen ved hjelp av en optisk sensor. Det sier at denne typen teknologi er både raskere og mer presis enn den typen vi bruker på smarttelefonen i dag.

Problemet er at det er muligens ikke like sikkert. Android Authority har laget en liste av alle typer fingeravtrykklesere, og den eldste var da Optisk, det vil si; den enkleste å lure. Dette er fordi den benytter seg av en type kamera som kun tar 2D bilder.

ms300-2
En optisk fingeravtrykk leser (Bilde: MORPHOSMART)

Selvfølgelig hadde det vært utrolig kult om Samsung hadde fått en fingeravtrykkleser under skjermen, på den måten kunne den fått enda tynnere kanter, men ettersom dette kun fortsatt er rykter ville vi nok ikke fått opp håpet helt enda.

Kilder:
TechnoBuffalo