Her ser du nye Google Daydream View

Nytt Google VR-headsett

Google lanserte et nytt headsett som vil gjøre mobil-VR mer komfortabelt og interaktivt.

Headsettet blir kalt Daydream View. Daydream View-dekslet er designet på samme måte som klær. Det er et mykt og luftig stoff. Dette er for å gjøre VR-opplevelsen mer behagelig. Masken til headsettet er laget av skumgummi, så det er lettere enn andre VR-headsett og kan også bli vasket for hånd.

screen-shot-2016-10-04-at-12-59-36-pm
Du kan også velge fargen på headsettet.

Kontroll

Daydream kommer også med en kontroller som skal gjøre din opplevelse i den virtuelle verden mer interaktiv. Den er designet for enkel bruk. Denne kontrollen er måten du kommuniserer med verden. Med den kan du svinge en balltre eller utføre en formel fra en tryllestav. Kontrollen kan bli lagt i inni dekslet etter bruk.

vr-google-daydream-control

Når du legger telefonen i headsettet, starter Daydream appen ved hjelp av en NFC-chip. Kontrollen blir linket med telefonen din når du putter den inn i headsettet via Bluetooth. I tillegg kan kontrollen kan også blir lagt inn i headsettet etter bruk.

Telefoner

For å bruke headsettet trenger du en Daydream klar telefon. Så langt er det bare to, Google Pixel og ZTE Axon 7.

Det er to Google Pixel telefoner; Google Pixel 5-tommers og Google Pixel XL 5,5-tommers. Begge telefonene er klare for Daydream, og kommer med programmet forhåndsinstallert. Telefonene har imponerende Snapdragon 821-prosessore med 4 GB RAM og AMOLED-skjermer. Google Pixel er 1080p, mens Google Pixel XL tilbyr QHD skjerm. Dette betyr at Google Pixel XL vil tilby en bedre VR-opplevelse. Likevel, begge vil tilby svært nøyaktige hodesporing, og er bygget for å fungere godt med Daydream View-headsettet.

google-pixel

ZTE Axon 7 er den første Android-produserte telefonen som har mulighet for Daydream. Dette var klart før Google i det hele tatt hadde headsettet klar til bruk. Enda har Google ikke offisielt erkjent mobilen som en Daydream-klar telefon, sannsynligvis på grunn av mangel av et Nougat-operativsystem. Med sin 5,5-tommers WQHD AMOLED-skjerm, Snapdragon 820-prosessor, og 6 GB RAM som drivkraft, kan mobilen faktisk bidra til mye moro med Daydream.

zte-axon-7-1

 

Kilder:
Daydream
Android