Wi-Fi stasjonene i New York (Bilde: The Verge)

Link kommer med gratis Gigabit Wi-Fi til London

Gratis gigabit Wi-Fi, telefonsamtaler og lading.

For et par måneder tilbake var det mye snakk om New York sine gratis Wi-Fi stasjoner som sendte ut i gigabit hastigheter, vel nå er det blitt bekreftet at firma Links også ruller dem ut i London. LinkUK kioskene vil komme i løpet av 2017, gjennom et samarbeid med Tele og internet selvskapet BT. Som før kommer kioskene til å ha mange forskjellige funksjoner slik som gratis Wi-Fi, USB for lading, En stor touch skjerm for kart, og gratis telefonsamtaler til alle i UK.

(Bilde: link.nyc)
(Bilde: link.nyc)

Når dette først kom i New York var touch skjermen også brukt til Internett, men denne funksjonen måtte raskt deaktiveres da folk sto i kø for å se på pornografi. Link svarer med at Kioskene aldri var ment for personlig bruk.

I New York har kioskene Bluetooth funksjonalitet som brukes for å sample opp brukernes data, firmaet bruker dette for å velge hva slags reklame de skal vise brukerne. All dataen er anonym, og brukeren må selv si ja for å dele data.

I mens kioskene i London skal ha reklame på dem, er det ikke helt bestemt om de skal ha mulighet for å ta i mot data fra brukere og forbigående. Stasjonene vil være finansiert av reklamen de viser. Det er blitt sagt at opp til hundre Link kiosker vil bli installert i London, og de første stasjone vil allerede være mulig å se i 2017. BT sier også at de forventer å få tilsammen 750 slike kiosker rundt om i London og resten av UK.

Nå gjenstår det bare å se hvor lang køen blir for alle som vil lade telefonen sin.

Kilder:
The Verge
Link