Den nye Google telefonen Pixel (Bilde: James Martin/CNET)

Hvor mye koster Google Pixel egentlig?

Den nye Google Pixel er nok telefonen det er mest snakk om for tiden, og den er ikke spesielt billig, når den kommer inn på samme priskategori som Nye Iphone 7 og Galaxy S7. Men hvor mye er det egentlig telefonene koster å lage, og hvor går pengene? En 32GB Pixel XL koster originalt 769 Amerikanse dollar (6 361 Norkse Kroner), men delene for den koster totalt kun 285.75 dollar, dette er en forskjell på 483.25 dollar, i tillegg går det 7.75 dollar for grunnleggende produksjonskostnader i følge IHS Markit.

Selvfølgelig er jo dette uten all prisen for planlegging, forskning, utvikling, distribusjon, eller reklame, noe som gjør at inntektene blir lavere. Når det kommer til selve komponentene blir det brukt mest penger på Amoled skjermene til Samsung, som kommer på 58 dollar per skjerm. Neste på lista er prossesoren, en Snapdrag 821 til 50 dollar per stykk, og 26.50 dollar blir brukt på Minne og lagring.

 

google-pixel-xl-exploded-view
Delene i Google Pixel (Bilde: IHS Markit)

Overaskende nok så er det beste smarttelefon kamera på markedet ikke det dyreste, og kommer inn på kun 17.50 dollar for både foran og bak kamera. Derimot, om Google hadde valgt å gå med optisk bildestabilisering hadde kamera blitt en god del dyrere. Google brukte mer på Gorilla Glass 4, noe som kostet dem 35 dollar per telefon, designet er nok da høyere prioritet for Google ser det ut som.

Google har vireklig slått på stortromma med denne telefonen, og plassert den høyt på prislista, men de gamle Nexus telefonene hadde aldri dårlig maskinvare de heller. Hva mener du? Syntes du det nye varemerke og designet veier opp til prisen av telefonen?

Kilder:
Android Authority
IHS Markit