Slik ser klokken ut (Bilde: Huawei)

Huawei sin nye sportsklokke ser nesten ut som en Pebble Time Round

I dag lanserer Huawei deres nye sporsklokke, Huawei Fit.

Klokken ser stillig ut, med en rund «klokke-stil,» og en sort-hvitt touchskjerm som alltid er på. Skjermen har en relativt lav oppløsning også. Den teller skritt, analyserer søvnen din, og kan kontinuerlig måle hjerterytmen din under treningsøktene. Prisen starter på 129.99 amerikanske dollar, noe som er en god del billigere en Huawei Watch, og andre smartklokke alternativer.

Designet ligner veldig på Pebble Time Round, som kom i fjor, og om du putter dem ved siden av hverandre må du se godt for å se hvem som er hvem. Du kan få klokken i en rekke forskjellige stiler. Klokken får du i Grå og Sort, med sorte, oransje, eller blå reimer. Disse reimene kan du også lett bytte ut med andre 18mm bredere reimer.

Huawei Fit kan også automatisk føle når du går, løper eller sover, og den kan måle skritt, distanse, kalorier, eller søvn. Klokken har ikke en egen GPS, men den synkroniserer med Huawei’s Wear applikasjon som finnes for både Android og iOS.

Bilde: Huawei
Bilde: Huawei

Selv om pulsmåling funksjoner har vært i hardt vær i det siste, på grunn av deres unøyaktighet, skryter Huawei av sin puls måler. De sier denne fungerer bra på grunn av dens høye signal styrke. Brukerne kan manuelt måle hjerterytmen sin, eller forholde seg til den automatiske målingfunksjonen.

Utenom sporty funksjoner kan smartklokken by på varsler for innkommende telefonsamtaler, og meldinger. Huawei forteller at batteriet varer i seks dager, ved normalt bruk, og 30 dager i standby. En full lading tar mindre enn to timer.

Vi mener klokken virker spennende, og anderledes enn andre klokker her i Norge. Batterilevetiden er det som pleier å være det største problemet med disse klokkene, men i dette tilfellet varer det i hele seks dager. Klokken ser utrolig pen ut, og er relativt billig. Der i mot gjenstår det å se hvor populær denne klokken blir, da smartklokke markedet faller, og Fitbit sitter på toppen av tronen.

Kilder:
TheVerge
PocketNow