Smarttelefon Kreftscanner

En Kreftscanner for Mobilen din ?

Firmaer slik som Apple prøver konstant å forbedre telefonene deres med å gi dem nye helse egenskaper, men de er ikke de eneste som prøver å integrere telefoner i livene våres på en artig måte.

Nylig har et research team fra Washington State University under ledelsen av assistant professor  Lei Li utviklet en mobil kreft søknings lab som bare krever telefonen din som strømkilde. Labben fungerer oppmerksomhetsvekkende bra siden den kan gjenkjenne kreft celler nesten øyeblikkelig.Labben kan analysere opp til 8 forskjellige prøvestykker samtidig som da gir den en veldig bra nøyaktighetsskala.
Li sier at smart-labben har evnen til å oppdage menneskelig interleukin-6 (IL-6) som er et kjent biotegn på lunge, prostata, lever og bryst kreft. Den fungerer via å bruke et spektrometer som analyserer mengden av en spesifikk type kjemikalie i et prøvestykke.

Prototype (Bilde: 9to5mac)
Prototype (Bilde: 9to5mac)

Dette er virkelig et imponerende skritt framover i vår teknologiske alder og viser oss både hvor langt vi har kommet og hva vi har muligheten å lage.

Kilder:
9to5mac
Washington State University