Batteriet i Iphone 6s (Bilde: iFixit)

Apple tilbyr nytt batteri til iPhone 6s-telefoner som skrur seg av automatisk

I løpet av en uke har Apple kommet med to reperasjonsprogrammer, hvor den første skulle fikse iPhone 6 sin «touch disease», men nå er det nemlig 6s-en som får oppmerksomheten.

Telefoner som skrur seg av automatisk, til tross av at batteriet ikke var tomt, kan taes med tilbake til din nærmeste Apple-forhandler. Heldigvis er det ikke så mange telefoner som sliter med dette problemet. Det har blitt rapportert at problemet kun oppstår på iPhoner produsert i perioden fra september og oktober i fjor. Det er kun disse telefonene som er kvalifiserte for batteribyttet.

Om du tror du er påvirket av dette problemet, kan du sjekke dette ved å ta den med til din nærmeste Apple-forhandler. Der vil de sjekke serienummeret ditt. Andre butikker som ikke er Apple-sertifiserte, vil ikke gi batterierstatning.

Ta backup

Apple anbefaler deg å ta en backup av telefonen din, slette alle innstillinger, og skru av Find my iPhone, før du sender den inn. Om du har en knust skjerm på telefonen din, vil dette ikke bli reparert. Om telefonen din skrur seg av automatisk, men er produsert utenfor tidsvinduet, vil det ikke være mulig å bytte batteriet. Dersom du tidligere har betalt for et nytt batteri på grunn av dette problemet, kan du få pengene tilbake for dette, ved å ta kontakt med Apples kundeservice.

Bilder: ZONEofTECH
Bilde: ZONEofTECH

Kilder:
The Verge
IT Avisen