De nye funksjonene i Android 7.1.1

Android 7.1.1 blir tilgjengelig for Pixel og Nexus

Den nyeste versjonen av Android gjøres tilgjengelig for både Pixel og Nexus-telefoner, og oppdateringen inneholder noen av Pixels helt egne egenskaper.

Nye Google Pixel ble lansert med Androd 7.1, en liten oppdatering hos Nougat, som inkluderte noen nye funksjoner. Nå har Google begynt å åpne for andre telefoner i tillegg, noe som vil gi flere muligheter til brukerne. Google Assistant derimot, får vi ikke. Først og fremst er det Google-enheter som får oppdateringen, men merker som Samsung og Sony vil trolig slenge seg på.

Når det gjelder funksjoner, har Google lagt inn bildetastaturet sitt. Dette lar deg lett lar deg finne og sende bilder og gifer. Google sier tastaturet vil fungere i Hangouts, Allo, og den vanlige meldingsappen. Ironisk nok har funksjonen vært tilgjengelig på deres Gboard iOS tastatur, som de lanserte i vår.

Den nye oppdateringen innholder også Google sine mer mangfoldige emojier, som inkluderer flere yrker for kvinner. Du får også muligheten til å benytte deg av Googles snarveier, som originalt ble lansert med Pixel. Om du presser og holder inne på et ikon, vil en meny poppe opp med ulike alternativer. Dette er blant annet å sende en melding til en spesifikk kontakt, eller flytte deg til et sted i appen. Om du er kjent med Force Touch, er det det samme konseptet.

Nye Emojier
Nye emojier

Oppdateringen vil nok ikke dukke opp på alle telefoner samtidig. Google sier at oppdateringen vil bli tilgjengelig i løpet av de kommende ukene. Om du ikke klarer å vente, kan du registrere telefonen din i Google sitt beta-program. Dette vil være mye raskere.

Kilder:
Android Developer Blog