Smart Telefoner (Bilde: DetroitBORG)

Over 1 milliard dollar brukt på mobilsalg

På Black Friday i år ble det solgt mobiler og nettbrett til en total verdi av 1,2 milliarder amerikanske dollar.

Dette er en ganske historisk dag, da det er første gang i USA sin historie at det har vært over vært en totalsum på over 1 milliard $. Totalsummen av alle Black Friday-salgene i år har nådd på rekordhøye nivåer. Totalsummen i år var 21% høyere enn den forrige rekorden på på utrolige 3,34 milliarder dollar. Hvis du kombinerer både salgene som ble gjort på Thanksgiving og Black Friday, ender du opp med totalsummen på hele 5,27 milliarder dollar. Amazon sa også at de hadde sett en merkbar vekst i mobil salg i år.

Ivrige Kunder (Bilde: topportalreview)
Ivrige Kunder (Bilde: topportalreview)

”Thanksgiving er på god vei til å bli en av de mest populære dagene å handle mobiler på,” sa Amazon, i en email til CNET på fredag. Amazon solgte faktisk flere mobiler i år på Thanksgiving enn de gjorde på Black Friday og Cyber Monday 2015.

En kamp mellom kunder (Bilde: RSVLTS)
En kamp mellom kunder (Bilde: RSVLTS)

Den største grunnen til at å kjøpe online har blitt så populært er fordi mange amerikanere ikke orker å kjempe i mot andre kunder om å få det de vil ha. Det er ikke alle som har lyst til å sloss med hverandre som ville aper, spesielt ettersom det faktisk er ni personer som har dødd i år og 102 som har blitt skadet. Bank Rate rapporterte at det bare var 23% av amerikanere som sa at de planla å handle i butikk i år, i forhold til 28% i fjor.

Adobe rapporterte at de topp fem produktene som det ble solgt mest av i år var Apple iPad, Samsung 4k TV, Apple Macbook Air, LG TV og Xbox.

Kilder:
CNET