BIlde: The Japantimes

Megafonen som oversetter det som blir sagt

Panasonic har produsert en megafon som kan oversette det som blir sagt på bare noen sekunder, de sa i på Torsdag at megafonen som kan oversette japansk til kinesisk, engelsk og koreansk, skal bli tilgjengelig i desember.

Bilde: Valuwalk.com
Bilde: Valuwalk

Funker i nødssituasjoner
Panasonic demonstrerte megafonen i forrige uke, der viste de at den kan oversette på kun noen få sekunder, ved å gjenkjenne det som blir sagt på japansk. De sa også at den er enkel å bruke i nødssituasjoner og at den fungerer selv om det er bakgrunns støy.

Oversetter til tre språk
Denne nye megafonen kan oversette japansk til tre språk, dette er i respons til at Japan får flere utenlandske turister og arbeidere hvert år. Megafonen kan oversette rundt 300 setninger fra japansk uten internet, men kobles den til internet kan den oversette mer. Den har også en touch-skjerm som lar deg trykke inn det du ønsker å oversette istedenfor å snakke inn i den.Ifølge Kyodo skal megafonen skal koste under ¥20,000 (ca. 1500 nok) per måned og Panasonic ønsker å sikre seg 10,000 bedriftskunder innen midten av 2018.

 

Kilder:
The Verge
The Japan times