Det nye Nikon D5600 Bilde: Nikon

Ha kameraet konstant koblet til mobilen

Det nye speilreflekskameraet Nikon D5600 skal kunne sende bilder kontinuerlig til mobilen. Likevel, er det nok?

Teknologien bak bildestrømmingen heter SnapBrigde. Mobilen og kameraet vil være koblet sammen over Bluetooth. Denne typen tilkobling tar svært lite batteri, og blir ikke forstyrret av hverken teksting eller browsing. Kameraet trenger kun kobles til mobilen én gang. Det gjør du ved å laste ned SnapBrigde-appen, og registere kameraet ditt.

Andre godbiter på Nikon D5600 er blant annet tidsforløpfunskjonen, og en 5 fps kontinuerlig filming. Skjermen kan roteres og flyttes for å gi deg alle muligheter til å ta det perfekte bildet. I videoen nedenfor, blir du introdusert til kameraet slik Nikon vil presentere det. Designet er likt mange andre Nikon-kameraer. For det utrente øyet ser kameraet klin likt ut som forløperen D5500.

Om kameraet sammenlignes med tidligere kameraer, er det ikke noe spesielt banebrytende ved Nikon D5600. Selv sammenlignet med andre Nikon-kameraer, er det lite nytt. Mellom det og Nikon D5300, som kom ut i 2014, er det lite forskjell. Både D5300 og D5600 har 24 megapixel og en 3,2 tommers touchskjerm. Det eldre kameraet er minimalt tyngre med 15 g ekstra, i forhold til D5600 sine 465 g. Den største fordelen ved D5600 er SnapBrigde-funskjonen, men er det nok?

For øyeblikket er kameraet kun lansert i Japan, og det fortsatt usikkert hva prisen andre steder i verden vil bli. Eventuelle lanseringsdager er også ikke blitt offentliggjort.

Kilder:
techradar.com
cameracomparisonreview.com
nikonusa.com
petapixel.com
europa-nikon.com