Googles nye whiteboard, Jamboard, kommer med 55 tommers skjerm og hjul

Google på møterommet?

Google introduserte nylig verden til produktet de mener skal gjøre både møter og brainstorming enklere.

Jamboard er en 55 tommers whiteboard med 4K touch skjerm og innebygd HD-kamera. Tavlen lar deg hente dokumenter og saker fra Google’s programmer, slik som Drive og Docs. Du kan også skrive rett på skjermen, med produktets raske responstid. Selv mener Google at dette skal bidra til å skape flyt i arbeidet, og gjøre brainstorming («jamming») mer oversiktlig.

Jamboard på møterommet (Bilde: Google)

Med Jamboard skal det bli lettere å samarbeide, selv med ansatte som ikke er tilstede i rommet. Disse kan da bruke appen som følger med produktet for å bidra via nettbrett eller smarttelefon. I tillegg skal alt som blir skrevet opp på tavlen bli lagret automatisk i  nett-skyen Drive. Dette gjør at man slipper å ta bilde av og deretter viske ut arbeidet sitt, som man er nødt til med en vanlig whiteboard. I likhet med en normal whiteboard, kommer Jamboard på hjul, som skal gjøre den mer fleksibel for flytting.

Den kommer på markedet neste år til forventede $6000, som er hele $3000 mindre enn Microsofts Surface Hub, som skal ha blitt solgt til 600 kunder på verdensbasis. Konkurransen blir hard mellom selskapene, da de to produktene tilbyr forskjellige funksjoner. Med Surface Hub kan du laste ned program uten tilknytning til Microsoft, noe du ikke kan på Jamboard. Derimot kommer Jamboard, som sagt, med en app som lar deg jobbe på whiteboarden samtidig uansett hvor du befinner deg. Microsoft har ikke en medfølgende app, men det er mulig å samarbeide via Skype.

Kilder:
money.cnn
blog.google
pocket-lint

  • Nevrest

    Veldig interessant, vi må skaffe oss en sånn når vi får kontor 😉