Bilde: Microsoft

Windows 10 ”utvikler utgave”

Microsoft kommer nå med enda en stor oppdatering til Windows 10, dette kan tyde på at Windows 10 ér den siste versjonen av Windows vi får.

Denne gangen kommer ”utvikler utgave” (Creators edition). Denne oppdateringen kommer til å være gratis og kommer til våren, men du kan prøve beta versjonen når den kommer neste uke. Trykk her for å se hvordan.

Tegnebrett (Bilde: XP-Pen)
Tegnebrett (Bilde: XP-Pen)

Microsoft setter fokus på kreativitet og spill.

Windows 10 utvikler utgave har mye fokus på spill og utviklere, da de nå skal oppdatere Paint så du kan tegne i 3D. Remix3D.com skal også gjøre det enkelt å dele det man har laget og få inspirasjon av andre. Surface Studio og den nye Surface book gir også nye muligheter for å lage slike objekter og tegninger.

Logo: Microsoft
Logo: Microsoft

I spill avdelingen så kommer nå Microsoft med muligheten til å kringkaste spill enklere enn noen gang før og du skal kunne lage egendefinerte turneringer på en enkel måte, der du kan velge regler, hvilket spill dere skal spille og til hvilken tid.
Hololens er også en stor satsing som Microsoft har gjort og denne oppdateringen skal gjøre det enklere å utvikle spill til denne.

Oculus Rift DK1 (Bilde: Geek.com)
Oculus Rift DK1 (Bilde: Geek.com)

VR er for dyrt.
Nå skal det flere ”VR headset” på markedet laget av laptop produsenter som Lenovo og Dell, dette vil skape mer konkurranse i markedet og vi vil se VR helt nede i $299 !
Med de nye satsingene til Microsoft så ønsker de at flere skal produsere spill både til Hololens og VR, det er da viktig at det er ett marked for disse spillene og at folk har muligheten til å spille de.

MyPeople (Bilde: SiliconAngle)
MyPeople (Bilde: SiliconAngle)

iMessage i Windows?

Med ”MyPeople” har Microsoft valgt å sette mennesker i front. Isteden for å åpne en email eller Skype, kan du feste mennesker til takbaren. Når du klikker på de vil du få opp en meny hvor du kan velge hvordan du ønsker å kommunisere, noe som gjør det enkelt å holde orden på mange samtaler samtidig og enkelt dele filer.
Microsoft har mest sannsynlig sett hvordan suksess Apple´s iMessage har hatt, og prøver nok å lage noe lignende. Denne Windows 10 oppdateringen inkluderer ett nytt system for ”innboks” og ”utboks” som lar deg sende og motta meldinger fra Android eller Windows telefonen din, på samme måte som iOS brukere kan på Mac med iMessage.

 

Har du lyst til å prøve ”Creative Edition” når beta versjonen kommer? Trykk her.

Kilder:
Quartz
CNBC