Her ser dere Alexander S. Rødland og Christian Sætre fra sitt foredrag. (Bilde: IT NÅ)

NIC 2017 – «The Premium Event for IT Professionals»

Er du interessert i teknolgi eller jobber med IT i din bedrift er NIC et kjempe spenende event.

Nordic Infrastructure Conference 2017 ble arrangert 1-3 februar i Oslo Spektrum. NIC er konferansen for IKT-arbeidere som vil lære mer om nye ting de kan legge inn i sine egne systemer eller se nyheter innefor yrket sine. Hovedfokuset for NIC både i år og i fjor var veien opp i skyen. Det vil si hvordan selskaper skal få konvertert alle datasentrene sine, i den hensikt for eksempel å kommunisere med Microsoft Azure. Microsoft Azure er Microsoft sin skytjeneste hvor det er mulig å oppbevare alt av servere osv.

Den første sesjonen jeg deltok på var med Alexander S. Rødland fra ITpro og Christian Sætre fra Microsoft. Her gikk det i hvordan man kan feilsøke litt på moderne enheter, eksemplet de brukte var Microsoft Surface. De kjørte fram noen batterirapporter, og viste hva som brukte mye strøm osv.

Den andre sesjonen var med Mike Resseler fra Veeam Software AOM. Han snakket om et nytt filsystem fra Microsoft som heter Refs som i teorien skal eliminere behovet for Raid.

Den tredje sejsjonen var med Adnan Hendricks fra @microspecialist. Han snakket om hvordan vi bedre kunne sikre maskinene våre med kryptering og kom med generelle tips om hvordan få til dette.

Etter det hørte jeg på Mikael Nystrom fra TrueSec. Her var temaet slutten på systemsentere. I tillegg snakket han litt om den nyeste versjonen av System Center Virtual Machine manager.

Jeg var også på et siste foredrag hvor det ble snakket om hvordan man enklest mulig kunne oppgradere datasentrene sine til Windows Server 2016.

NIC er også en veldig fin mulighet for å møte likesinnede og få kontakter innenfor for IT-bransjen. Ettersom Norge er såpass lite, er NIC et sted der man kan møte «IT-Norge». Nesten alle som driver med IT har mest sannsynlig vært der engang.

Kingston-standen, der de viste frem litt ram osv. (Bilde: IT NÅ)

NIC er satt opp slik at du må ta mye intiativ selv. Det ligger en Agenda ute på NIC sine nettsider hvor det står hvem, hvor og hva folk skal presentere om til en hver tid. Rundt omkring på standsene ble det servert god mat som burgere, sushi, wraps og pasta. Det var flere IT-bedrifter som hadde stands der som Kingston, Microsoft, Intility, Citrix og mange fler.  Her kan man lære mye og skaffe mange verdifulle kontakter hvis man er på riktig sted til riktig tid. NIC er absolutt å anbefale. Personlig har jeg veldig lyst å dra ditt igjen neste år.

Her ser dere teaseren som NIC la ut før eventet, og dersom dere vurderer å være med neste år, burde dere føge med på nettsiden til NIC på: ( www.nicconf.com)