Zo (Bilder: Microsoft)

Microsoft introduserer Zo, deres nye Chat AI

Tay, Microsofts gamle chatbot fungerte nok ikke så bra som Microsoft ville håpet. Nå har Zo kommet for å ta over.

Tirsdag lanserte Microsoft deres nye Chat-AI, firmaet forteller at AIen har lært mye etter Tay eksperimentet, tidligere i år. Zo er tilgjengelig på Chat-appen Kik, Zo.ai, men også Facebook Messenger mot en invitasjonskode.

Tay var ment å være en morsom ung person, som du kunne snakke med på Twitter. Brukerne prøvde – og fikk til –  å få boten til å si rasistiske og upassende ting. Det tok ikke lang tid før Microsoft fjernet Tay fra Internett, og det mislykkede eksperimentet ble lenge brukt som et eksempel på hvordan kunstig intelligens ikke skulle bli brukt.

Valget Microsoft har tatt ved å publisere Zo på Kik, som er mer populær blant unge tenåringer, i stedet for Twitter er et interessant valg av Microsoft. Kik er en privat meldingstjeneste, som betyr at botens svar vil bli mye mer kontrollerte.

Full av følelser

Ying Wang, sjefen for produktet mener at det er viktig å ha private samtaler. Twitter er offentlig, og består av folk med mange forskjellige meninger.

Wang forteller at det har blitt gjort en rekke tiltak for å forhindre Zo i å si upassende kommentarer. Hun vil da si noe lignende «I don’t feel comfortable talking about that, let’s talk about something else».

På et Microsoft AI-event i San Francisco på tirsdag, fortalte Harry Shum, en medabeider i Microsoft AI, at for å ha en suksessfull AI, må datamaskinen være smart, men også ha følelser. Firmaets chat-roboter har en menneskelig følelse – de kan holde samtaler samtidig som å være morsomme og sarkastiske.

Shum viste frem Zo på scenen, hun er identifisert som en 22 år gammel kvinne. På Kik har hele 115,000 folk snakket til henne, og den lengste samtalen varte i over ni timer.

Botene til Microsoft har også tatt av i Kina og Japan. 40 millioner har snakket med den kinesiske boten Xiaoice, og rundt 29 millioner i Japan har snakket med Rinna. AIene har til og med blitt vist frem på TV.

Vi har selv testet ut Zo, og ble overrasket over hvor menneskelig hun var. Vi anbefaler deg å prøve AIen du også!

Kilder:
ZDnet
CNN