Den nye Macen er nydelig (Bilde: Apple-konferansen)

Macbook Pro 2016 – Wunderbar

Apple liker å overraske og selv om mange trodde at den nye Mac-en skulle vises frem i dag, så var en det en praktfull fremvisning.

 

Det var nok ikke mange som hadde forestilt seg alle mulighetene denne nye Oled «Touch bar» kunne ha, jeg har bare ett ord «Hype».

Overraskende.

Apple er kjent for sine overraskelser på Apple-events, og man kan vel si at selv om OLED touch-stripa hadde blitt lekket på forhånd så hadde Apple noen «Aces up their sleve». Hvem kunne ha forestilt seg alle mulighetene til denne nye «Dingsen»? Du kan redigere i full skjerm, både video og bilde, du kan mikse musikk live, bla mellom favoritter i web leseren og så mye mer…

Det har aldri vært en bedre grunn til å kjøpe den nyeste Macbook Pro’en.

Den nye Macbook Pro’en kommer i tre forskjellige typer, 13-tommer uten OLED stripe, 13-tommer med stripen og 15-tommer som selvfølgelig har stripen. Prisen på disse nye maskinene er fra 15 990,- til 29 490,- NOK. Det mest overraskende med disse er vel at 13-tommeren uten OLED-stripen er skal overta for Macbook air 13. Den er tynnere og kraftigere en Air’en og vil ha en ganske lik pris.

5cbec5d2eef95d8b9932d711eca2a0621

screen-shot-2016-10-27-at-20-22-16

Touch bar = wunder-bar
Det beste av alt er at du kan endre den slik at den er tilpasset akkurat sånn du liker den, og at alle funksjonene som i dag er på tastaturet har blitt flyttet til «Touch bar» (Ja også escape!). Det er nesten som om Apple har flyttet hele den nederste delen av skjermen på Macbook ned til denne stripa, noe som gjør at du kan bruke mer av skjermen.

screen-shot-2016-10-27-at-19-38-09

abf7f2d867ef66d8cc4167b1c4b7e2921

Touch ID

Touch id kommer nå til mac. Nå lar Touch ID deg logge inn, betale med apple pay eller bytte bruker ved å legge fingeren din på høyre side av Touch bar. Den nyeste funksjonen til Touch ID er at nå kan flere personer legge inn fingeravtrykket sitt og bytte mellom brukerne bare ved å bruke fingeren.

Oppgraderinger i alle avdelinger.

Det er ikke bare innholdet og OLED-Stripa som er nytt, de nye Mac’ene har det nye tastaturet med andre generasjons «Butterfly mechanism» taster, den samme mekaismen som er i Macbook 12″.
Touchpaden har også fått en overhaling, med en dobbelt så stor overflate, man kan si at endringene fra den «gamle» Mac’en ganske store, og det var på tide med en «refresh» av Pro linjen.

Mange muligheter.

De nye maskinene har mange muligheter med Thunderbolt 3 USB-C 3.1 gen 2, som du kan velge om du vil bruke til lading, opp til 2 5K skjermer, hurtig overføring av filer (opp til 10Gb/s) og mye mer.

Programvare tilpasset den nye Mac Pro’en

På Apple eventen viste de også frem hvordan mange nye programmer er tilpasset den nye Mac’en, som Photoshop, Final cut pro, Dj pro og Office.

Kutter kortleser

Sist så var det 3.5mm jacken som ble fjernet på den nye iPhone 7, nå skal de kvitte seg med SD-kort leseren. Det virker som Apple ikke lager Mac’en for profesjonelle lengere, så hvis du nå ønsker å lese SD-kort så må du bruke en av de fire USB-C portene.

Vi fulgte eventen live, Trykk Her for våres live chat under Apple event.


Bilder og Kilder: Apple