Macbook pro retina (Bilde: Appleinsider.com)

Macbook pro 2016, hvorfor ikke 32 GB minne?

Den nye Macen er dyr, og det er vel ikke noen overraskelse, men hvorfor kan vi egentlig ikke velge 32 GB minne når vi bestiller den?

Bilde: Apple
Bilde: Apple

Mindre ram = Mer batteri

Apple ønsker at den nye Macen skal ha så lang batteritid som mulig, mer minne betyr at batteri tiden vil minke. Derfor har Apple valgt at 16 GB minne er maks og velger heller fokusere på optimalisering av operativ systemet, og programmer så de bruker mindre minne og når målet med 10 timer batteri tid.

Phil Schiller (Bilde: independent.co.uk)
Phil Schiller (Bilde: independent.co.uk)

Hva med “Pro” brukerne?

For de som bruker Final cut pro og Logic X så kan 16 GB bli lite minne, men når man ser på andre laptop produsenter så har de fleste maks 16 GB. Det som er problemet er at den nye «vidundermaskinen» har det loddet, noe som betyr at du ikke kan oppgradere minnet etter du har kjøpt den. Det vil si at hvis du trenger mer enn 32 GB minne så må du nøye deg enten med en iMac eller en Mac Pro.

Bilde: Apple
Bilde: Apple

Er den nye Mac-en leget for ”Pro” brukerene?

Det er mye som antyder at den nye Mac-en er egnet mer for hobby brukere enn den er for profesjonelle brukere, minne, kort leser og porter er fjernet, noe som er gjort for at den skal være så tynn og lett som mulig. Dette er et steg i feil retning når det kommer til profesjonelle brukere.

Kommer i 2017

Ryktene sier at det vil en versjon med 32GB ram i løpet av andre halvår i 2017, sammen med de nye Intel prossesorene.

Adaptere for alt:

Kilder:
wccftech
9TO5Mac