Slik ser varslene ut (Bilde: Windows Youtube-kanal)

Cortana minner deg på ting du har lovet i e-poster

Noen gang lovet noen at du skal gjøre noe i en e-post, og deretter fullstendig glemt av det?

Vi alle har gjort det. En kollega sender oss en e-post med noen rapporter du skal se i gjennom til onsdag. Likevel, når onsdagen kommer, har du glemt det helt. Heldigvis er Cortana her for å redde deg. Nå har Microsoft nemlig lansert ny funksjon hvor AIen regelmessig scanner gjennom innboksen din, og hjelper deg med å holde løftene dine. Firmaet, som er best kjent for sin software, benytter seg av maskinlæring for å fremheve setninger i mailer hvor du har lovet å gjøre noe. Cortana vil til slutt sende deg en hyggelig liten påminnelse; «Don’t forget you mentioned this.»

Funksjonen vil først være tilgjengelig i USA, på Windows PC’er, og Microsoft planlegger å lansere det for Android- og iOS-brukere i løpet av de neste ukene. Foreløpig fungerer denne funksjonen kun for Outlook- og Office 365-brukere, men støtte for Gmail og andre e-posttjenester vil komme i fremtiden.

Ettersom Cortana ikke er lansert i Norge, kan du aktivere henne ved å endre tastaturspråket og systemspråket på datamaskinen din til Engelsk US, og restarte maskinen. Når det gjelder e-post-funksjonen, vil du trenge du å linke opp e-posten din til Cortana for å aktivere dette, og vipps så får du varsler om ting du ellers ville glemt.

Kilder:
The Verge